Kultúra

Fliegauf filmjei Reykjavíkban

Izland nemzetközi filmünnepe Fliegauf Benedek mozgóképeit mutatja be „Emerging Master” című portrésorozatában.

A szeptember 23-án kezdődő reykjavíki filmfesztiválon bőven lesz magyar filmes felhozatal: Fliegauf művei és Fehér György Szürkülete mellett két magyar részvételű koprodukciót is műsorra tűz 2010-es válogatásában.

A filmművészet ígéretes tehetségeit felvonultató „Emerging Master” portrésorozatot Fliegauf Benedek munkássága nyitja meg. A Rengeteg (2003) című Berlinben díjazott első játékfilmet, a világhírű Dealer-t (2004) és Fliegauf első angol nyelvű mozgóképét, a német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb (2010) című filmet is műsorra tűzik Reykjavíkban. Fliegauf Benedek a fesztivál díszvendégeként az izlandi fővárosba érkezik a hétvégén.

A filmünnep különprogramjában a magyar filmművészet egyik klasszikusát, Fehér György Szürkület (1990) című filmjét is bemutatják Reykjavíkban. A filmfesztivál 2010-es válogatásában két magyar részvételű koprodukciót is műsorra tűz. Pejó Robert Látogatás címmel osztrák-magyar-német koprodukcióban készült filmje és Marian Crisan román-magyar-francia részvételű locarnói díjas Morgen című mozgóképe kapott meghívást az izlandi filmünnepre.

A Látogatás egyik főszerepét alakító Gryllus Dorka egy további filmben is látható lesz Reykjavíkban: Fatih Akin, a németországi török rendező legutóbbi, Soul Kitchen című rendezésében.

AJÁNLOTT LINKEK:
A Reykjavík Nemzetközi Filmfesztivál weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik