Kultúra

Ozzy Osbourne Budapesten

A metálzene egyik keresztapja 12 évvel eredeti zenekara, a stílusalapító Black Sabbath hazai fellépése után, ezúttal szólóegyüttesével tér vissza hozzánk.

Ozzy egyszer, 2003-ban már fellépett volna saját dalaival Magyarországon, akkori turnéját azonban váratlanul lemondta, majd nem egész egy hónappal a budapesti koncert meghirdetett időpontja után súlyos kvadbalesetet szenvedett, így a pótlásra sem került sor. Felépülése után ugyan megjelent egy új lemeze, így ismét volt esély egy budapesti bulira, de akkor egyszerűen nem került szóba a magyarországi látogatás, ezért a Sötétség Hercegeként is emlegetett zenész eljövetelére végül egészen mostanáig, Scream című vadonatúj lemezének turnéjáig várniuk kellett a rajongóknak.

Ozzy zenekara ugyan 2003 óta teljesen lecserélődött (Zakk Wylde helyén Gus G. gitározik, Mike Bordin helyett Tom Clufetos dobol, Jason Newsted pozícióját pedig Rob Nicholson foglalta el), de a repertoárban még mindig ott vannak a klasszikus Ozzy-albumok dalai és a Black Sabbath legnagyobb sikerszámai, vagyis a metáltörténelem egy igen jelentős szelete. Ezenfelül természetesen a 61 éves énekes koncertjeire jellemző gigantikus díszletek és más látványelemek sem fognak hiányozni az október 4-i koncertről.

A legendás zenész előtt a hazai Room of the Mad Robots zenél, a koncertre belépőjegyek 9900 és 19 900 forint között válthatók

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik