Kultúra

Koncertlemezt ad ki a Metallica

A nyolcszámos EP-n ausztráliai Metallica-koncertek felvételei lesznek hallhatók.

A Six Feet Down Under címre hallgató anyag annak kapcsán jelenik meg szeptember 20-án, hogy a zenekar World Magnetic nevű turnéja Ausztráliába látogat. A lemezen ennek ellenére az aktuális Death Magnetic albumról nem szerepel dal, sőt a mostani koncertsorozat állomásain rögzített számok sem hallhatók rajta, ehelyett a korábbi négy ausztráliai Metallica-turnén készült felvételekből áll.

Mivel az együttes 2004 előtt nem rögzítette a koncertjeit, forrásként rajongói bootlegket használtak. „Ti, a rajongók mentettek meg minket néhány igazán jó minőségű bootleggel. Átfésültük az anyagokat, és végül az 1989-es, az 1993-as, 1998-as és a 2004-es turnéról egyaránt két-két dalt választottunk” – olvasható a zenekar közleményében, melyből az is kiderül, hogy az EP-n csupa olyan szám szerepel, amelyeknek élő felvétele még soha nem látott hivatalosan napvilágot.

A kiadvány limitált példányszámban kerül forgalomba, boltokban csak Ausztráliában és Új-Zélandon lesz kapható, a világ többi részén a Metallica weboldalán keresztül lehet majd beszerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik