Kultúra

A Metallica dobosa megbánta a róluk szóló filmet

Lars Ulrich, a Metallica dobosa már megbánta, hogy a zenekar kiadta a Some Kind of Monstert.

A dokumentumfilm eredetileg a zenekar St. Anger című lemezének rögzítését mutatta volna be, de végül majdnem a csapat feloszlásának krónikája lett: a Jason Newsted távozásának feldolgozásával, James Hetfield alkoholproblémáival és belső viszályokkal is küzdő együttes tagjai a kamerák előtt estek egymásnak és fogadtak terapeutát problémáik rendezésére.

Lars Ulrich ma már úgy gondolja, hogy hiba volt kiadni a filmet, ugyanis még hat évvel a megjelenése után is „kísérti őket”. „Akárhányszot találkozom Noel Gallagherrel, mindig a filmből idézget. Önálló életre kelt a dolog – nyilatkozta a zenész az ausztrál Herald Sunnak. – Más zenészek is keresztülmentek hasonlókon, csak ők velünk ellentétben nem voltak elég hülyék ahhoz, hogy filmre is vegyék, és megmutassák a világnak, ami történt.”

Ulrich egyébként az interjúban azt is elmondta, hogy meglepné, ha egy évben belül nem vonulna stúdióba a zenekar, hogy rögzítse a 2008-as Death Magnetic album folytatását, ugyanis jelenleg nagyon jó a hangulat a Metallicában. „Jó esély van rá, hogy a két lemez között rövidebb idő telik el, mint korábban” – nyilatkozta a dobos a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik