Kultúra

Szerkesztőket, riportereket rúgtak ki az MTV-ből

Az Index.hu értesülései szerint kedd reggel hat embert küldtek el a köztévéből, köztük a Panoráma főszerkesztőjét, Az Este, illetve a Híradó több szerkesztőjét és riporterét.
Kapcsolódó cikkek

Az Index.hu több forrásból megerősített információi szerint a reggel elküldött alkalmazottak között van Molnár János, a Panoráma főszerkesztője, Somos András, Az Este riportere, Horváth Csaba, az esti Híradó egyik napi szerkesztője, Madarász Gábor, a reggeli és éjszakai Híradó egyik szerkesztője, Novák András, a Híradó riportere, és Bánhídi Emese, Az Este riportere. A névsor feltehetően még nem teljes. Az elküldött szerkesztők és riporterek nagy része, arra hivatkozva, hogy még állományban van, nem nyilatkozott.

Az Index.hu szerint azokat küldik el most az MTV-ből, akiknek nem kell sok végkielégítést fizetni, többségüknek egy hónapnyi felmondási időre jár fizetés, de már nem kell bemenniük dolgozni.

Az internetes portál úgy tudja, hogy a kirúgások hivatalos indoklása a racionalizálás volt, a valódi ok viszont az lehetett, hogy nem jöttek ki Élő Gáborral, aki a Lánchíd Rádió főszerkesztői székéből került át a hírigazgatóság élére. Élő Gábor meglehetősen szigorúan igazgatja a hírműsorokat, állítólag mondatról mondatra szerkeszti a hírműsorokat, megmondja, hogy “mi a napi üzenete a kormánynak”, milyen egyházi eseményeknek kell szerepelni, és az ellenzéki megszólalások után milyen múltbeli eseményt kell felróni a volt kormánynak.

Az információk szerint Az Este egyik legmarkánsabb riportere, Mészáros Antónia nem vezetheti tovább a politikai műsort, helyette hétfő este már Szőllösy Györgyit ültették be, aki a Duna TV-ből érkezett. Feltehetően távoznia kell Bombera Krisztinának is a Híradó műsorvezetői székéből, őt is az egyik szórakoztató műsorba helyezhetik át. A Híradó stábjában lehetnek más változások is.

Az MTV egyelőre annyit reagált, hogy a hír igaz, és az MTV “ésszerűsíti, átszervezéssel racionalizálja a létszámát, mivel erre kényszeríti az idei radikális forráselvonás”.

Ajánlott cikk:
Szerkesztőket és riportereket rúgtak ki az MTV-ből (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik