Belföld

Csődbe juthat az MTV

Erről a Magyar Televízió Közalapítvány elnöke tájékoztatta Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét.

A Magyar Televízió (MTV) fizetési kötelezettségeinek átütemezésével és költségeinek minimális szintre csökkentésével sem tudja tovább fenntartani pénzügyi stabilitását, így 2010 júliusára “fennáll a veszélye a csődhelyzet valós bekövetkezésének” – áll abban az MTI birtokába került levélben, amelyet Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány MSZP által delegált elnöke juttatott el Schmitt Pálnak, az Országgyűlés elnökének.

A szerdai keltezésű levélben a kuratóriumi elnök a Magyar Televíziónál (MTV) június 30-ig kialakult, “kritikussá vált likviditási helyzetről”, s ennek előzményeiről tájékoztatja az Országgyűlés elnökét.

A levél kifejti, hogy a 2010. évi költségvetési törvény megvonta az intézménytől a céltámogatás teljes összegét, ami a társaság egész évi költségvetésének egyharmadát jelenti, s az elvonást a költségek átütemezése ellenére is csak 2010 júniusáig tudja ellensúlyozni a közmédium. A televízió a bérek és járulékaik, a bérleti díj, a közüzemi számlák, a tagdíjak fizetésétől, illetve az alapvető beruházásoktól nem tud eltekinteni – mutat rá a levélben Czeglédi László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik