Kultúra

Háromlemeznyi kiadatlan dallal ijesztget a U2

Bono elárulta a Rolling Stone-nak, hogy egy rocklemezre, egy elektronikus tánclemezre és egy „meditatív lemezre” való daluk is készen van már.

A tavaly megjelent, No Line On The Horizon című albumhoz tartozó világkörüli turné utolsó szakaszában járó U2 még egyelőre nem döntötte el, hogy mit is csináljon ezzel a sok dallal: kiadja őket lemezen, vagy esetleg megfogadja Chris Martin tanácsát, és egyenként megjelenteti őket.

A Coldplay frontembere ugyanis telefonon érdeklődött Bonónál, hogy állnak az új számokkal, és ő vetette föl, hogy mi lenne, ha csak a legjobbakat választanák ki, és egyből ki is adnák őket, úgyhogy ezt az eshetőséget sem lehet elvetni.

Az együttes már játszik új számokat is, miután Bono hátműtéte után visszatért az arénákba, ezekről is beszélt az énekes: “Ott van a Songs Of Ascent, ami a No Line On The Horizon meditatív kiegészítése, van egy rocklemezünk és van egy klubhangzású albumunk is, nem beszélve a Pókember musicalről” – sorolta Bono, aki azt is beismerte, hogy legutóbbi albumuk “nem volt könnyen befogadható sem a zene, sem pedig a szövegek szempontjából”. “Ha most lennék tinédzser, körülbelül ugyanannyira találnám érthetőnek, mint egy európai művészfilmet” – vallotta be az énekes.

A No Line On The Horizon ugyanis üzleti szempontból bukás lett, eddig csak harmadannyi kelt el belőle, mint a 2004-es How To Dismantle An Atomic Bomb címűből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik