Kultúra

Milliárdokat bukott Bono miatt a U2

Bono a gerincműtétje miatt hetekig nem állt a zenekar rendelkezésére, ezért a világkörüli turné amerikai állomásait el kellett halasztani.

Paul McGuinness, a U2 menedzsere szerint tizenötmillió dollár veszteséget okozott az együttesnek Bono súlyos hátsérülése. Az énekes májusban sérült meg egy próbán, azonnal megoperálták, és csak tíz hét elteltével jött rendbe a háta. Bono péntek este állhatott újra színpadra, a U2 torinói fellépésén, amelyen már semmi jelét nem mutatta a sérülésnek, tökéletes állapotban bonyolította le a koncertet.

Az amerikai turné lemondása 15 millió dolláros (3,1 milliárd forint) veszteséget okozott a zenekarnak, de ennek felét a biztosítások fedezik – mondta Paul McGuinness.

“Borzasztóan bonyolult volt átszervezni ezeket a koncerteket, mivel szabadtéri rendezvényekről van szó. Ám csak igen kevés rajongó kérte az eladott jegy megtérítését, és a legtöbb koncertre minden jegy elkelt” – mondta McGuinness.

A veszteség ellenére várhatóan meglesz a poptörténelmi rekordbevétel, a 2011 végéig tartó koncertsorozat így is 650-700 millió dollárt (147 milliárd forint) hoz majd. Ez jóval felülmúlja az eddigi rekordot, a Rolling Stones 2005-2007-es koncertkörútjának bevételét, amely 558 millió dollár (117 milliárd) volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik