Kultúra

Avatar: jönnek a folytatások és egy regény

A filmet egyébként augusztus 27-én kimaradt képsorokkal bővítve mutatják be ismét.

Két folytatással és egy regénnyel bővül a közeljövőben az Avatar univerzuma – számolt be róla James Cameron az MTV Newsnak. A filmet egyébként augusztus 27-én kimaradt képsorokkal bővítve mutatják be ismét.

A korábban bejelentett 6 percnyi extra jelenet helyett azonban a legújabb információ szerint 9 perccel kibővítve láthatják az amerikai nézők exkluzív 3D-s vetítéseken az ökoscifit. A tavaly decemberi bemutatókor még nem láthatott képsorok a Pandorán játszódnak, sőt az extra anyagnak köszönhetően a közönség állítólag egy vadonatúj pandorai lényt is megismerhet.

Az interjúban a rendező további titkokat is elárult. A filmes jelenleg azon dolgozik, hogy regénnyé adaptálja az Avatar scriptjét, de természetesen ez nem akadályozza meg abban, hogy elkezdje a munkát a közelgő filmfolytatásokon is. Az Avatar 2-t és 3-at logisztikai és költséghatékonysági okokból valószínűleg szorosan egymás után, kvázi párhuzamosan forgatják majd, de bemutatni minden bizonnyal nagyobb kihagyással fogják a műveket.

Erről egyelőre csak annyit tudni, hogy a második rész várhatóan 2014-ben érkezik. Azért nem korábban, mert Cameron – habár a cselekmény nagy vonalakban már készen van – addig nem kezdi el írni a forgatókönyveket, amíg még folynak a tárgyalások a gyártó stúdióval, a 20th Century Foxszal.

Ajánlott cikk:
Avatar: jönnek a folytatások és egy regény (EST.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik