Kultúra

Az Avatar és Cameron 350 milliója

Rendező ennyit még nem keresett egyetlen produkcióval.

A kasszasikernek bizonyult filmet rendezőként, íróként és producerként is jegyző Cameron bevételét nagy mértékben növelte, hogy a DVD-eladások minden várakozást felülmúltak.

A 20th Century Fox háromdimenziós sci-fijét 2009 decemberében mutatták be, és azóta világszerte 2,7 milliárd dolláros jegybevételt könyveltek el. A kétdimenziós DVD-, valamint Blu-Ray-lemezekből rekordmennyiség fogyott, és novemberben kerül boltokba a háromdimenziós DVD-változat.

A mozis sikernek sincs vége, a rendező és a 20th Century Fox a héten jelentette be, hogy augusztus végén új, bővített változatban kerül a filmszínházakba az Avatar; az eredetinél 8 perccel hosszabb verzióban új lényeket és akciójeleneteket láthat a közönség. Az új verziót kizárólag digitális 3D és IMAX 3D mozikban fogják vetíteni. Hosszabb távon pedig minden bizonnyal második és harmadik rész követi majd az Avatart, Cameron trilógiában gondolkodik. Az új epizódok gyártási költsége a tökéletesített 3D-s filmkészítési technikának köszönhetően várhatóan lényegesen kisebb lesz.

A Forbes magazin a napokban a második helyre sorolta James Cameront a leggazdagabb színészek, zenészek és a szórakoztatóipar más szereplőinek idei rangsorában. A Forbes 210 millió dollárra becsülte a rendező jövedelmét, amelynél lényegesen többet, 315 millió dollárt keresett Oprah Winfrey tévés sztár.

Cameron előző nagy sikerű filmjével, a Titanic-kal állítólag 97 millió dollárt keresett, amely összeg szintén emelkedni fog, mivel a filmet 2012 áprilisára – a luxus óceánjáró hajó elsüllyedésének 100. évfordulójához kötve – új, 3D-változatban is elkészíti. A rendező eddigi filmjei 5,75 milliárd dollár jegybevételt eredményeztek világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik