Kultúra

Visszatér Beavis és Butt-head

13 év szünet után visszatérnek: Mike Judge harminc új epizódot készít a kilencvenes évek két lökött ikonjával.

Beavis és Butt-head hivatalosan 1997-ben fejeződött be, azóta 13 év telt el, a közelmúltban pedig már rebesgették a folytatást. Először a REVIEWniverse kezdett pletykálni arról, amit a közelmúltban végre a Music Television is megerősített: a kilencvenes évek két lökött ikonja visszatér. Mike Judge már dolgozik is 30 új epizódon, amiből a hírek szerint 15-öt el is készített már.

A hivatalos hírek szerint a technikai megvalósítás semmit sem változik, a főszereplők is gimnazisták lesznek, csupán a csipkelődéseik célpontjai változnak, úgy hírlik többek között Lady Gagát is kigúnyolják majd. A megszokottak közt maradnak a zenei betétek is, nem véletlenül: Beavis és Butt-head ugyanis eszköze annak, hogy az MTV visszatalálhasson eredeti arcához, a videoklipek sugárzásához.

A rajzfilmsorozat nemcsak a popkulturális utaláshalmaz miatt vált kultikussá: azzá tette a szereplők szókimondása és a végletekig menő őrültsége is. Természetesen a műsornak akadtak ellenzői is, akik azt nehezményezték, hogy a két kamasz rossz példát mutat: állandóan a tévé előtt ülnek, gyorskaján élnek. A kilencvenes években pedig néhány halálesetet is megpróbáltak a sorozat, illetve Judge nyakába varrni.

Ajánlott linkek:

30 résszel tér vissza Beavis és Butt-head (origo)

Beavis és Butt-head:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik