Kultúra

U2: se turné, se Glastonbury

Bono hátsérülése és műtétje miatt lemondta 16 állomásos amerikai turnéját és a Glastonbury fesztiválra meghirdetett fellépését is a U2.

Orvosa, Dr. Müller Wohlfahrt elmondása szerint az énekes ülőidege sérült, ezért döntöttek az azonnali műtét mellett, és a hírek alapján úgy tűnik, hogy a lábadozás hosszú ideig fog tartani. Paul McGuinness, a U2 menedzsere úgy fogalmazott: „Legnagyobb és hitem szerint legjobb turnénk szakadt félbe, amit mindannyian nehezen élünk meg. A színpadnak élő előadóművész életében egy ilyen esemény több mint szerencsétlenség.”

Bono külön is nyilatkozott annak kapcsán, hogy a zenekarnak le kellett mondania a Glastonbury fesztivál headlineri posztjáról: „Összetört a szívem. Nagyon szerettünk volna ott lenni, és valami különlegeset csinálni. Még egy dalt is írtunk külön a fesztiválra.”

Az amerikai koncerteket új időpontra teszik át, a fesztiválfellépésen pedig egy másik zenekar vagy előadó fogja helyettesíteni a U2-t. A Glastonbury főfellépőjének lenni különleges presztízs a popzenében, ezért természetesen máris megindult a spekuláció a beugró kilétéről: felmerült többek között Kylie Minogue, a Coldplay, a Rolling Stones, sőt a Led Zeppelin és David Bowie neve is. A fesztivál szervezői mindazonáltal egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben, csak mielőbbi gyógyulást kívántak Bonónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik