Kultúra

Jön az új Umberto Eco-regény

Kémek, politikusok, uralkodók és összeesküvők a főszereplői Umberto Eco új regényének, amely októberben jelenik meg.

A regény XIX. századi Európában játszódik a lázadás és a forradalmak évtizedeiben. Ennél sokkal többet nem árul el a mű címe sem, amely olaszul az Il cimitero di Praga (Prágai temető) címet kapta. További részleteket sem a szerző, sem a kiadó nem közölt.

A bolognai egyetem nyugdíjas szemiotikaprofesszora szereti a titokzatosságot, és főleg az irodalmi játékot. Új regénye hírét sem ő, hanem a könyvet megjelentető Bompiani kiadó közölte. Az olasz könyvesboltokba októberben kerülő regény hőse “egy cinikus hamisító, aki az európai titkosszolgálatok felének kémkedik, és olyan összeesküvést, merényleteket tervez, amelyek ténylegesen irányították kontinensünk történelmi és politikai útját”.

Az Il cimitero di Praga pontosan harminc évvel követi Eco 1980-ban megjelent és az egész világon bestsellerré vált könyvét, A rózsa nevét. Azóta Eco másik négy regényt írt, ugyanakkor Olaszországban Eco remekművének a mai napig azt az 1977-ben megjelent kézikönyvecskét tartják, amely az egyetemistáknak segít szakdolgozatot írni. Hazájában nagy siker volt az 1964-ben megjelent Apocalittici e integrati is, amely az olasz televíziózás hajnaláról szól.

Ajánlott cikk:
Új regényt írt Umberto Eco (Klubrádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik