Kultúra

Tombol a Jacko-kultusz

Ma egy éve halt meg a sztár, őrült emlékezésroham indult.

A máig tisztázatlan körülmények között elhunyt Michael Jackson szinte szentté, a hozzá kapcsolódó tárgyak pedig ereklyévé váltak a rajongók szemében.

Németországban például a napokban árvereztek el hétmillió dollárért egy olyan gitárt, amelyet a popsztár a világ eddigi legdrágább zenevideójához, a hétmillió dollárért forgatott Scream videóklipjéhez rendelt (a klipben Jacko egy ugyanilyen gitárt zúz össze, és a forgatáshoz több gitárra is szüksége volt).

Íme a klip:

Novemberben ugyancsak horribilis összegért, 350 ezer dollárért (80 millió forintért) kelt el New Yorkban az a kesztyű, amelyben a 2009-ben elhunyt sztár 1983-ban bemutatta a névjegyévé vált világhírű moonwalkot.

Ki ne ismerné ezeket a mozdulatokat?

Michael Jacksont ábrázoló, korábban nem látott portrékat árvereznek el decemberben Párizsban. A fényképeket Arno Bani olasz fotográfus készítette még 1999-ben a zenész felkérésére.

Szokatlan módon emlékezhetnek kedvencükre a japán rajongók. A világ egyetlen hivatalos Michael Jackson-kiállításán, a Tokyo Towerben ezer dollár fejében a véletlenszerűen kiválasztott jelentkezők egy éjszakát tölthetnek el Jackson bútorai, ruhái és díjai között. A tárgyakat a kaliforniai Neverland birtokról szállították a szigetországba, ahol május óta tekinthetők meg.

Rajongók, múzeumok és a Jackson-család tagjai különleges kiállításokkal, “tánccsődülettel” és megemlékezésekkel tisztelegnek pénteken Jackson halálának első évfordulóján Manilától Manhattanig.
A Jackson-klán Indiana állambeli otthonában, Garyben az énekes anyja, Katherine Jackson leplez le szobrot az előtt a ház előtt, ahol annak idején a Jackson 5 kezdte a karrierjét.

Az évforduló alkalmából újabb tánclépésekkel készülnek azok a Fülöp-szigeteki rabok, akiket 2007-ben Michael Jackson talán legnagyobb slágerének, a Thriller című számnak a feldolgozásával kapott szárnyára a hírnév a YouTube videomegosztó portálon.

Az elítéltek produkcióját a Youtube-on eddig több mint 42 millióan nézték meg (mi inkább csak ebédszünetre ajánljuk, vagy ha valaki nagyon unatkozik):

És végül az eredeti klip, amelyből kiderül, hogy Michael tényleg nem olyan srác, mint a többiek.
(Csak erős idegzetűeknek.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik