Kultúra

Sztárénekesekkel készített feldolgozáslemezt Santana

Klasszikus rockdalok sztárénekesekkel rögzített feldolgozásaiból fog állni Carlos Santana új lemeze.

Az egyelőre még cím nélküli album olyan dalokat tartalmaz majd, mind a Led Zeppelin Whole Lotta Love-ja, amit Chris Cornell énekel, a Rob Thomas előadásában hallható Sunshine of Your Love a Creamtől, vagy a Deep Purple dala, a Smoke on the Water, amihez a Papa Roach frontemberét, Jacoby Shaddixet hívta meg a gitáros.

A további dalok és előadók közt ott van még Jimi Hendrixtől a Little Wing Joe Cocker vendégszereplésével, a Rolling Stonestól a Can’t You Hear Me Knocking, amelyben a Stone Temple Pilots frontembere, Scott Weiland áll a mikrofont mögött, valamint az AC/DC Back in Blackje, amelyre Nas rappel.

A lemez ötlete a Sony Music kreatív vezetőjétől, Clive Davistől származik, aki a hatvanas években leszerződtette Carlos Santanát, majd 1999-ben ott bábáskodott a karrierjét újra beindító Supernatural album mellett is. Santana először ugyan ódzkodott a felvetéstől, hogy feldolgozáslemezt készítsen, de a végeredmény ismeretében már biztos benne, hogy az eredeti előadóknak is tetszeni fog a lemez.

Az album várhatóan szeptemberben jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik