Kultúra

Kulo City film és kiállítás

A május 29-i premiervetítés után a NextArt Galériába költözött Stark Attila és Kostil Danila Kulo City-je.

A filmet és a forgatás során született műtárgyakat június 26-ig lehet megtekinteni.

Stark Attila diplomamunkája (ez a fotókkal, grafikákkal, térképekkel teletűzdelt napló) 2007-ben jelent meg könyv alakban. A Kulo City egyfajta werk-könyv, amely a készítés állomásait mutatja be, és egyben legitimizálja, jelentést ad minden áthúzásnak, rontásnak, hibának.

Kostil Danila fiatal videoklip-rendező számára vonzó lett az irodalom és a képzőművészet ilyen erőteljes egybeolvasztása, filmje hűen követi a könyv képi világát. A fele részben animációból, fele részben élőszereplős részekből álló filmben kocsmázások, haverok, utcaképek, festés, írás, megélhetés, barátnőzés, valamint a jeleneteket összekapcsoló vágyak, álmok, csalódások, megcsalás, szerelem, félelem követik egymást.

A NextArt Galéria saját szavai szerint “a hazai kortárs színtér újabb nemzedékének, új festészeti kezdeményezések bemutatóhelye”, amely előszeretettel nyit új médiumok felé. A kiállításon a forgatás során létrejött műalkotásokat lehet megnézni, a hangsúly mégis egyértelműen a filmen van. A folyamatos vetítés mellett a június 26-ig megtekinthető kiállítás fő célja, hogy felidézze a forgatás hangulatát.

“Kula Janit kérem a háttérbe” – Kulo City werkfilmrészlet:

Ajánlott cikk:
Szutykos kis eklektika (filmhu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik