Kultúra

A Múzeumok éjszakája vidéki programjai

Egy kis útmutató a nagyobb vidéki városok eseményeihez.

Országszerte mintegy 275 kulturális intézmény, múzeum tart programokat a 2010-es Múzeumok éjszakáján június 19-én szombaton.

Az alábbiakban a nagyobb vidéki városok eseményeihez adunk egy kis útmutatót.

1. Pécs – Természettudományi Múzeum: Szerelmi varázslás Pécsen – A számtalan program mellett szerelmi varázslás és bájitalvásár, este pedig – jó idő esetén – hozzáértők segítségével bolygó- és csillagfigyelés.
Részletek a Természettudományi Múzeum weboldalán.

2. Eger – Dobó István Vármúzeum – Boszorkányper Egerben
A városban borkostolás, boszorkányper- és kínzóeszköz-bemutató, mézeskalácssütés, gyermekprogram, táncház és tűzijáték is lesz.
Részletek az Egri Vár oldalán.

3. Debrecen – Közel 50 program a Déri Múzeum, a Református Kollégium múzeuma és a Modem – Modern és Kortárs Művészeti Központ alkotta “múzeumi háromszög”-ben és a szomszédos Baltazár téren.
Részletek itt.

4. Miskolc – A beatkorszak felejthetetlen pillanatai a Rákóczi-házban; zenés beszélgetés és verseskötet-bemutató a Színháztörténeti és Színészmúzeumban.
Részletek itt.
Kísérőrendezvényként: Miskolci Fröccsfesztivál 2010. június 18-19-én.
Részletek itt.

5. Szeged – A szegedi Kultúrpalota trópusipillangó-kiállításának látogatói zöld lombszöcskéket és tarlósáskákat kóstolhatnak majd. AVármúzeumban vadászati kiállítás nyílik, lesznek koncertek és Dél-Alföld Szépe 2010 verseny.
Részletek itt.

6. Győr – Óránkénti tárlatvezetés a Rippl-Rónai-kiállításon a Városi Művészeti Múzeumban, “múzeumok éjszakája” fagylalt, látványterítés, ételkóstoló; képzelt lények, dinoszauruszok a Xantus János Múzeumban.
Részletek itt.

És egy kis ráadás:
3. Kemence – Irány az erdei vasút!
Barangolás a börzsönyi vadonban muzeális vasúton. Bográcsparti.
Részletek itt.

További részletes programokat a www.muzeumokejszakaja.hu weboldalon talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik