Kultúra

Megnyílik az Apostolok tornya szombaton

A Vajdahunyadvárban a közönség elől elzárt, páratlan panorámát kínáló Apostolok tornyába is feljuthatunk a Múzeumok éjszakáján.

A városligeti épületben szombaton, a Múzeumok éjszakája előestéjén 16 órakor kezdődnek az események.

A látogatók exkluzív épülettörténeti bemutatón vehetnek részt, ennek része az a 100 lépcsős út, amely a Vajdahunyadvár legszebb tornyába,, a látogatók elől máskor elzárt és páratlan panorámát kínáló Apostolok tornyába visz fel.

A Borkóstoló Akadémián a tápiószentmártoni Kincsem Pince nedűivel ismerkedhetnek meg a Vajdahunyadvár látogatói. A máskor zárt Jáki kápolna középkori kerengője is megnyílik a Múzeumok éjszakáján, s varázsudvarrá alakul, ahol bájitalokat kóstolhatnak, különös varázsigék segítségével pedig szerelmet is varázsolhatnak a betérők.

A Paci Performansz elnevezésű programon a látogatók képzőművészek alkotási folyamatába pillanthatnak bele.

Emellett több koncert is lesz, például Harcsa Veronika és zenekara is fellép. Késő este tartják a Sárkánylányok tüzes műsorát,

Kéri György skótdudás és a Budai Akrobatikus SE lángoktól ölelt élőgúlái is ekkor láthatók, 23 órától következnek a tűzzsonglőrök majd a Flame Flowers lángoló virágai. Éjfélkor tűzugrás is szerepel a programban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik