Kultúra

Hollywoodi kincsek kalapács alatt

A június közepi árveréstől a szervezők mintegy 3 millió dolláros bevételt várnak.

Az aukción Monroe ruhája – amelyben a Diamonds Are a Girl’s Best Friend című dalt énekelte – akár 250 ezer dollárt is hozhat. Az 1500 emléktárgy értékesítéséből a szervezők mintegy hárommillió dollárt remélnek.

Kalapács alá kerül többek közt Johnny Depp kabátja, amelyet a színész A Karib-tenger kalózai című kasszasikerben viselt. A színész Ollókezű Edwardként használt éles “csápjaiért” 15-20 ezer dolláros árat remélnek.

Mary Poppins híres utazótáskáját 12 ezer dollárra becsülik. Még többet – 15 ezer dollárt – adhatnak Steve McQueen A hét mesterlövész című filmklasszikusban használt fegyveréért.
Michael Keaton Batman-kosztümje 50 ezer dollárt is érhet, és 70 ezer dollárt hozhat az Indiana Jones-saga egyik részének forgatókönyve Harrison Ford 1300 megjegyzésével.

150 ezer dollárért kelhet el az Óz, a csodák csodája című 1939-es filmből a nyugati boszorkány kalapja. Ennek az árnak a felére becsülik csak Darth Wader fénykardját. Az erő, úgy látszik nem a nagyúrral van, Luke Skywalker kardjáért ugyanis két évvel ezelőtt még 240 ezer dollárt (55,16 millió forint) sem sajnáltak.

Az árverésen zenei kincsek is szerepelnek, Elvis Presley egyik gitárja például 80 ezer dollárral növelheti az összbevételt. Michael Jackson kézzel írt szövege a Beat It című slágerhez 4-6 ezer dollárt érhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik