Élet-Stílus

Elárverezik a Titanicról küldött levelet

A parfümkészítő, Adolphe Saafeld feleségének írt egy hosszabb beszámolót útjáról, amivel dokumentálta a szerencsétlenül járt gőzös első osztályú utasainak életét.

Az aukciós ház legalább 25.000 dollárt remél a ritka relikviáért. A három oldalas, Titanic fejléces jegyzetpapírra vetett levél pontos és átfogó képet ad arról, hogyan utazhattak az első osztály vendégei a Titanic fedélzetén. Adolphe a levelet 1912 április 10-én, az út legelején írta nejének, részletesen leírja, hogy miket és meddig esznek, mit játszott a zenekar. A parfümkészítő arról is pontosan beszámol, hogy hogy néz ki a kabinja, ír a sétafedélzetről, az utasok mindennapi életéről.

A levelet április 17-én árverezik majd el Wiltshire-ban. Az auckiósház vezetője, Andrew Aldbridge elmondta, hogy Saafeld levele sokkal több azoknál az üzeneteknél, amiket eddig a Titanic-kal kapcsolatban összegyűjtöttek. A szakértő szerint a levél különlegessége abban rejlik, hogy mindent aprólékosan lejegyez, így olvasása közben szinte azonnal megjelenhet előttünk az a világ, melybe a Titanic utasai csöppentek.” A levél szerzője a baleset idején mindazonáltal a szivarteremben volt, de még időben sikerült eljutnia a 3-as számú mentőcsónakhoz, így túlélte a katasztrófát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik