Kultúra

Terepasztalok, modellek, makettek az Új Buda Centerben

Óriási terepasztalok, makettek, magyar repüléstörténeti modellek várják a közönséget péntektől vasárnapig az Új Buda Centerben.

Az Országos Modell – Makett Show-n oldtimer IK180-as busszal, rendőrautóval, rendőrmotorokkal és tűzoltóautóval ismerkedhetnek a látogatók.

A parkolóban – ahol a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait – közel 30 méteres hajtánypálya, kerti vasút, Roary, a versenyautó gokartpályája, fotófala és színezőasztalai várják a kiállításra érkezőket. Ugyancsak a parkolóban vasárnap a Magyar Vöröskereszt elsősegély-bemutatóin vehetnek részt az érdeklődők.

Az épületben az ország minden területéről érkező modellezők 120 méternél is hosszabb analóg modulterepasztalt, különböző méretarányban megépített hagyományos terepasztalokat és digitális modulterepasztalt mutatnak be, negyven vitrinben makettek és magyar repüléstörténeti modellek is láthatók.

A kisebbeket a Paymobil és egy Lego-város működő játékvonatai várják a társasjátékok és makettkészítés mellett. A nagyobbaknak az RC (Radio Control) tankok páncéloscsatái, a helikopter és kisebb testű repülőmodellek bemutatói lehetnek érdekesebbek, de nem marad el a triálverseny és a folyamatos RC-autós bemutató sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik