Foci

Mourinho: az angolok sok mindenre képesek

A Real Madrid kiütötte a Tottenhamet a BL negyeddöntőjében, de a spanyolok edzője nyugalomra int.

Emmauel Adebayor volt a veszte a Tottenhamnek – ez lehet a végkövetkeztetése a keddi Bajnokok Ligája negyeddöntőnek (4-0 a Realnak), hiszen a togói csatár szerezte a spanyolok első két gólját, amivel megtörte az angolokat.

Az elsőt rögtön az 5. percben, megadva ezzel a meccs alaphangját, amit aztán Peter Crouch fokozott azzal, hogy a 15. percben kiállíttata magát.

“Sajnálom, hogy nem 11 a 11 ellen küzdöttünk, akkor biztosan jobb lett volna a mecccs” – udvariaskodott Jose Mourinho, a Real trénere a találkozót követően. “Igen, azt mondtam, a 0-0val elégedett lennék, de azt egy szóval sem tettem hozzá, hogy erre fogunk játszani. Nagyon nagy előnyünk van, de a fociban minden lehetséges. Még nem vagyunk az elődöntőben. Főleg azért mondom ezt, mert ismerem az angol drukkerek mentalitását. Angliában minden megtörténhet, komolyan kell vennünk a visszavágót” – vetítette előre a második meccs keménységét a portugál.

Harry Redknapp, az angolok menedzsere szerint a piros lap lehetetlen küldetést bízott a Tottenhamre: “Úgy gondolom, a játékvezető belátása szerint döntött, feltehetően jól. Crouchnak már volt egy sárgája, vigyáznia kellett volna. Ebben a stadionban tíz emberrel nálunk nagyobb csapatok is összezuhannak. Csalódottak vagyunk.”

Redknapp dolgát nehezítette, hogy Aaron Lennon percekkel a meccs előtt “sérült le” (pontosabban rosszul és gyengének érezte magát), helyette Jenast kellett a pályára küldenie.

“A félidő végén még jól álltunk, de aztán elvesztettük Bale-t, Corlukát, és lelkileg megtörtünk. Ez volt az az este, amikor minden ellenünk esküdött, és minden rosszul sült el. Nagy hegyet kellene megmásznunk a visszavágón, de a White Hart Lane-en leszünk, megpróbáljuk” – tüzelte fel egy kicsit a szurkolókat az angol válogatott kispadjára Mourinho által követelt Harry Redknapp.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Bajnokok Ligája negyeddöntő:

Real Madrid – Tottenham Hotspur 4-0 (1-0)

gólszerző: Adebayor (5., 58.), Di Maria (72.), Cristiano Ronaldo (88.)
kiállítva: Crouch (15.)

AJÁNLOTT LINKEK:

Mourinho még vár (telegraph.co.uk)
A kiállítás mindent eldöntött (telegraph.co.uk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik