Foci

A padlóról állt fel a Manchester United

A Vörös Ördögök ismét bizonyították, hogy a kétgólos hátrány nem hátrány: nagy meccsen nyert a Ferguson-legénység.

Sir Alex Ferguson együttese úgy vágott neki a találkozónak, hogy amennyiben győz az elhalasztott mérkőzésen, öt pontra növeli az előnyét a második helyezett Arsenallal szemben.

A manchesteriek parádés szezont tudhatnak eddig maguk mögött, hiszen a mai meccsig 22 találkozót vívtak, és ebből egyszer sem hagyták el vesztesen a pályát.

A Blackpool újonc létére a középmezőnyben foglal helyet, de nem árt figyelnie, hiszen ebben a szezonban az MU kivételével bárki képes megverni bárkit, és fordítva, ez pedig azt jelenti, hogy a Premier League második felében nagyon tömör a mezőny. A 12. Blackpoolnak 28, az utolsó helyezett West Hamnek 21 pontja volt a mai meccs előtt.

Ehhez képest hatalmas meglepetésre Catchert szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a 13. percben egy szöglet utáni fejessel. A 43. percben ismét a Blackpool-hívek örülhettek: egy újabb szöglet után ezúttal Campbell fejelt a hálóba, 2-0!

A Unitednek voltak eddig ugyan helyzetei, de talán Rafael fejesén kívül veszélyt nem nagyon okoztak, Kingson a helyén volt az újonc kapujában. Ne feledjük, a Blackpool a Liverpoolt is elintézte 3-1-re, nem is olyan régen.

A 66. percben Rooney helyett Hernandez (Chicharito) érkezett a pályára, de ziccerben hibázott a 70. percben, miközben Kingson eszén nem lehetett túljárni. A Manchester ezzel együtt hatalmas nyomás alá helyezte Ian Holloway csapatát. A 72. percben ennek részben meg is lett az eredménye: Fletcher passzát Berbatov vágta a kapuba – 2-1.

Két perccel később Giggs indította Hernandezt, a mexikói kihasználta a lehetőséget: a legendás manchesteri feltámadások újabb példáját láthattuk: 2-2.

És még mindig nem volt vége: a 15 574 néző arcára először akkor fagyott a mosoly, amikor a 77. percben Rafael elterült a földön és csak nyakát rögzítve, hordágyon tudták levinni (majd a kórházba szállítani), majd akkor, amikor Berbatov megszerezte második gólját a 87. percben. Sokk a Blackpool United drukkerei és az Arsenal, a listavezető mögött loholó együttes szurkolói számára.

Ezt a Unitedet idén úgy tűnik, sehogyan sem lehet megverni.

Eredmény, Premier League:

Blackpool – Manchester United 2-3 (2-0)
gólok:
Catchert (13.), Campbell (43.), illetve Berbatov (72., 87.), Hernandez (74.)

Wigan – Aston Villa 1-2 (0-0)
gólok: McCarthy (80.), illetve Agbonlahor (50.), Young (11-esből, 61.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik