Nagyvilág

Felrobbant egy tartálykocsi Nigériában, közel százan meghaltak

Legkevesebb 94 ember meghalt Nigéria északi részén, egy tartálykocsi felrobbanásában, és további mintegy ötven ember megsérült, közölte szerdán a helyi rendőrség.

A baleset Jigawa állam Majia településén történt, kedden. A tartálykocsi balesetet szenvedett, összeütközött egy másik járművel, és emiatt elkezdett folyni a tartályából az üzemanyag, amelyet sok környékbeli össze akart gyűjteni, de az üzemanyag belobbant, és bekövetkezett a robbanás – írja az MTI.

A rendőrség szerint még a robbanás előtt rendőrök megpróbálták megakadályozni az oda özönlött embereket abban, hogy a helyszín közelébe menjenek, de nem győztek a túlerővel.

A nigériai orvosszövetség felszólította az országrészben dolgozó tagjait, hogy azonnal menjenek be az őket alkalmazó egészségügyi intézménybe, a várhatóan sok sérült ellátására.

Nigériában, Afrika legnépesebb országában gyakoriak a balesetek a járművek és az infrastruktúra rossz állapota miatt, és különösen sok baleset ér tartálykocsikat: a hatóságok 2020-ban 1531 ilyen balesetet regisztráltak, és ezekben 535 ember halt meg.

Az ilyen típusú balesetek a jelentős mennyiségű üzemanyag elszivárgása miatt környezeti károkat is okoznak. Az ország déli részén lévő olajkutak közelében rendszeresen történnek halálos kimenetelű robbanások, különösen az illegális szivattyúzás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik