A következő élő közvetítés része Izrael folytatta Bejrút bombázását

A Hezbollah rakétákat lőtt Izrael harmadik legnagyobb városára

STRINGER / AFP
STRINGER / AFP

Rakétákat lőtt ki a Hezbollah Izrael harmadik legnagyobb városára, Haifa térségére. A Hamásszal szövetséges szervezet közölte, hogy a Fadi 1 rakétákkal először egy Haifától délre fekvő katonai támaszpontot, később pedig a várostól északra fekvő területeket vett célba egy második sorozattal. Egy másik csapást a Galileai-tenger, más néven a Kineret-tó partján fekvő  Tibériasz ellen indítottak – közölték. Az erről szóló izraeli katonai közlemény szerint Libanonból öt rakétát lőttek Haifa felé, Izrael pedig elfogórakétákat lőtt ki rájuk.

A térségben lezuhant lövedékeket azonosítottak. Az incidens vizsgálata folyamatban van

– írták.

A jelentések szerint tíz ember sérült meg Haifa térségében, két másik pedig délebbre, Izrael középső részén.

Izrael hétfőn kora reggel két keletről indított drónt is elfogott, miután felbőgtek a légvédelmi szirénák Rison Lezion és Palmahim központi területein – közölte a hadsereg.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a légierő kiterjedt bombázásokat hajtott végre a Hezbollah dél-libanoni célpontjai ellen, és hogy két izraeli katona meghalt a határ menti harcokban. Ezzel a Libanonon belüli katonai veszteségük tizenegyre emelkedett. Közölték, azt is, hogy „célzott csapást” hajtottak végre Bejrút déli külvárosaiban, ahol sűrű füstfelhőt lehetett látni.

A Hamász a tavaly október 7-i véres támadás első évfordulóján rakétatámadással vette célba Tel-Avivot – közölte a militáns csoport. Ez a támadás Izrael középső részén hozta működésbe a légvédelmi szirénákat.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik