A következő élő közvetítés része Izrael egyszerre bombázza Libanont, Gázát és Ciszjordániát

Netanjahu: Izrael hét fronton áll harcban

Houssam Shbaro / Anadolu / AFP
Houssam Shbaro / Anadolu / AFP

Benjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök csaknem egy évvel a Hamász Izrael elleni támadása után azt mondta, országa már hét fronton áll harcban – írja a CNN.

Izrael ma hét fronton védekezik a civilizáció ellenségei ellen

– mondta egy szombati videóüzenetében.

Felsorolta, ezek közé tartozik az Irán által támogatott Hezbollah északon, a Hamasz Gázában, a hutik Jemenben, a „terroristák” Ciszjordániában, valamint a síita milíciák Irakban és Szíriában.

És Irán ellen harcolunk, amely a múlt héten több mint 200 ballisztikus rakétát lőtt ki közvetlenül Izraelre, és amely az Izrael elleni hétfrontos háború mögött áll

– mondta Netanjáhu.

Azt mondta, betartja ígéretét, hogy megváltoztatja az erőviszonyokat északon Izrael és Libanon között.

Gázára utalva Netanjáhu kijelentette, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát, és nem felejti el a 101 túszt, „akiket fogva tart a Hamász, és minden erőnkkel elkötelezettek vagyunk, hogy hazahozzuk őket”. A gázai egészségügyi minisztérium szerint tavaly október 7-e óta legalább 41 825 embert öltek meg Gázában.

Netanjáhu kijelentette: „szégyellje magát” Emmanuel Macron francia elnök és más országok, amelyek fegyverembargót követelnek Izraellel szemben.

Az biztos, hogy Izrael addig fog harcolni, amíg a csatát meg nem nyerjük – saját, valamint a világ békéje és biztonsága érdekében

– tette hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik