Élő Nagyvilág

Izraeli légicsapás érte Bejrút központját

Houssam Shbaro / Getty Images
Houssam Shbaro / Getty Images

Az izraeli háború előző napi eseményeiről itt számoltunk be.

Biden nem támogatja az izraeli támadást Irán nukleáris létesítményei ellen

Támogatna az USA bármilyen izraeli támadást az iráni nukleáris létesítmények ellen? – kérdezték Joe Biden amerikai elnököt újságírók, mire Biden azt felelte:

a válaszom nem.

Az amerikai elnök jelezte továbbá, hogy egy G7-konferenciabeszélgetésen a világ vezetőivel arról tárgyaltak, és hogy Izraelnek „arányosan” kell válaszolnia. Biden hozzátette: további szankciókat fognak bevezetni Iránnal szemben.

(BBC)

Bejrút központját támadta Izrael

Legalább öt ember meghalt és nyolc megsérült egy Bejrút központjában lévő épületet ért izraeli légicsapásban, írja a BBC. Az épületben egy Hezbollahhoz köthető egészségügyi központ működött.

Ez az első izraeli légicsapás Bejrút központjának közelében, a támadás alig néhány méterre a parlament épületétől történt.

Oroszok által használt légibázisra is lecsaptak az izraeliek

Nemcsak Libanonban, hanem Szíriában is lecsaptak több hezbollahos célpontra az izraeliek az éjszaka folyamán, köztük olyan légibázisra is, amelyet az oroszok  használnak. Hiába védte orosz légvédelem a Földközi-tenger partjánál lévő Hmeimim légibázist, több találat is érte, robbanások hallatszottak.

Az oroszok több támaszponttal rendelkeznek Szíriában, és a palesztin dzsihadista szervezetet, a Hamászt is aktívan támogatták az utóbbi időben.

Olvasói sztorik