Nagyvilág

Elon Musk lehet a világ első dollárbilliomosa

Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP
1 000 000 000 000 dollárról beszélünk.

Elon Musk 2027-re a világ első dollárbilliomos válhat – derül ki az Informa Connect Academy vagyonelemző csoport új jelentéséből. A cég arra a tendenciára alapozza megállapításait, hogy a Tesla, a SpaceX és az X közösségi médiaplatform főnökének vagyona évente átlagosan 110 százalékkal növekszik. A Bloomberg Billionaires Index szerint is ő a világ leggazdagabb embere, mintegy 251 milliárd dollárral.

Az elemzés szerint az indiai Gautam Adani üzleti konglomerátum alapítója lesz a második, aki eléri a billiomos státuszt. Ez állítólag 2028-ban történne meg, ha éves növekedési üteme 123%-os marad.

Jensen Huang, az Nvidia technológiai cég vezérigazgatója és Prajogo Pangestu, az indonéz energia- és bányamogul szintén billiomossá válhat 2028-ban, ha növekedési pályájuk kitart a jövőben is. Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton főnöke, aki mintegy 200 milliárd dollárral a világ harmadik leggazdagabb embere, 2030-ban – az előrejelzések szerint tehát ugyanabban az évben, mint Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója – lépheti át a billió dollárt.

A Donald Trumpot nyíltan támogató Elon Muskot nem kerülik el a konflikusok és botrányok sem: nemrég betiltották az X-et Brazíliában, amiért nem tett eleget egy bírósági ítéletnek, a napokban pedig azzal keltett felhördülést, hogy a szélsőjobboldali hangokat gyakran felerősítő milliárdos megosztotta Tucker Carlson egyik interjúját, amelyben a műsorvezető történész vendége Hitlert mentegette. Musk később törölte a megjegyzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik