A következő élő közvetítés része Putyin: Egyes frontszakaszok összeomolhatnak

Putyin: Támogatni fogjuk Kamala Harrist

A Telegram-alapító Pavel Durov franciaországi letartóztatásával kapcsolatban is nyilatkozott Putyin elnök Vlagyivosztoban. Párizs döntését az üzletember letartóztatásáról „szelektívnek”, és „nem túlságosan érthetőnek” nevezte, mivel, mint mondta, más platformok is a Telegramhoz hasonló módon „vétkeznek”. „Ha ezt teszik Durovval, akkor másokat is le kellene csukni” – vélekedett.

Elmondta, hogy korábban egyszer találkozott Durovval egy, a Kremlben megtartott eseményen. Nem tartott fenn kapcsolatot vele, de kifejezte készségét, hogy ismét találkozzanak az orosz fővárosban.

Kitérve az amerikai elnökválasztásra felidézte, hogy korábban a hivatalban lévő államfőt, Joe Bident nevezte meg favoritjaként. „Ő visszalépett a versenytől, de minden támogatójának azt ajánlotta, hogy támogassák (Kamala) Harris asszonyt. Mi is ezt fogjuk tenni – támogatni fogjuk őt” – nyilatkozott az orosz elnök. Kifejezte reményét, hogy Harris nem vezet majd be annyi szankciót és korlátozást Oroszország ellen, mint amennyit elnökként korábban a vetélytársa, Donald Trump foganatosított.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik