A következő élő közvetítés része Tíz palesztin fegyverest öltek meg Ciszjordániában

Szíriában ölt meg három palesztin és egy libanoni harcost az izraeli hadsereg

JAAFAR ASHTIYEH / AFP
JAAFAR ASHTIYEH / AFP

A szíriai főváros, Damaszkusz és a libanoni Bejrút közötti úton, egy szíriai ellenőrzőpontnál dróncsapást hajtott végre az izraeli hadsereg szerdán. A csapás megölt három palesztin harcost és a libanoni Hezbollah egy tagját – írta meg a Reuters hírügynökség, két biztonsági forrás közlése alapján.

 Az autó fegyvereket nem szállított.

Egy helyi tisztségviselő szerda reggel, egy szíriai rádióban közölte, hogy a csapásban négy ember meghalt.

A Hezbollah, illetve az Iszlám Dzsihád mozgalom, amelyhez az egyik forrás szerint a három palesztin harcos tartozott, egyelőre nem kommentálta az esetet, ahogy Izraelnek sem volt hozzáfűzni valója. Habár Izrael a Libanonban végrehajtott csapásokért rendszerint vállalja a felelősséget, ugyanezt szinte soha nem teszi meg, ha Szíria területén végrehajtott csapással vádolják – emlékeztetett a hírügynökség.

Pár órával a szerdai dróncsapás előtt egy másik izraeli légicsapás egy kisteherautót talált el Libanon északkeleti részén, a szíriai határ közelében. Egy biztonsági forrás a Reutersnek erről elmondta, a jármű katonai felszerelést vitt, alkalmasint egy megrongálódott rakétavetőt, amelyet javításra szántak volna.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik