Nagyvilág

Az Iszlám Állam tagja lehet a solingeni késeléses támadás gyanúsítottja

ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A solingeni késelés gyanúsítottját szállítják le a helikpoterről.
ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A solingeni késelés gyanúsítottját szállítják le a helikpoterről.
A német hatóságok mondták ezt a 26 éves szíriai férfiről.

Ahogy mi is megírtuk, vasárnap reggelre derült ki, hogy letartóztatták a három emberéletet követelő solingeni késeléses támadás feltételezett elkövetőjét. Több német hírportál arról számolt be, hogy a gyanúsított – egy 26 éves szíriai férfi – vérfoltos, piszkos ruhában adta fel magát.

A német szövetségi ügyészség szóvivője közölte, hogy a férfit azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam tagja. A szélsőséges csoport még szombaton vállalta a felelősséget a támadásért, ám anélkül, hogy bizonyítékokat szolgáltatott volna. „A személy érintettsége jelenleg intenzív vizsgálat tárgyát képezi” – állt a düsseldorfi rendőrség és ügyészség közös, vasárnapi közleményében.

Az augusztus 23-i támadásban egy 56 és egy 67 éves férfi, valamint egy 56 éves nő vesztette életét. További nyolc ember megsérült, közülük négyen súlyosan. A rendőrség legalább egy fegyvert talált, amelyet a támadásban használhattak, ezen elemzik a DNS-nyomokat. Közölték, hogy a fesztivált megelőzően semmilyen jel nem utalt arra, hogy biztonsági fenyegetésről lenne szó. Az emberek azóta virágcsokrokat és gyertyákat hagytak az áldozatok tiszteletére a Solingen központjában történt támadás helyszínén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik