Nagyvilág

Tizenegy rendőrt öltek meg egyszerre a banditák Pakisztánban

Fegyverekkel és rakétagránátokkal felfegyverkezett banditák ütöttek rajta egy rendőrségi menetoszlopon csütörtökön Pakisztánban. A támadásban, amely az Indiával szomszédos Pandzsáb tartományban, közelebbről Rahim Jár Hán körzetében történt, tizenegy rendőr meghalt és további hét megsebesült – írta az Associated Press a rendőrség közleményére hivatkozva.

 A rendőrök a támadás idején egy elhagyatott területen hajtottak végre egy olyan járőrszolgálati műveletet, amely éppen a térségben tevékenykedő banditákra irányult.

Pakisztánban az elmúlt években megugrott ugyan a fegyveresek támadások száma, de ilyen sok áldozat, pláne rendőrök körében egyetlen támadás során nagyon ritkán fordul elő. A pakisztáni biztonsági erők gyakran hajtanak végre műveleteket banditák ellen a keleti Pandzsáb és a déli Szindh tartományokban, ahol a bűnözőknek megfelelő rejteket biztosítanak a sűrű erdővel borított területek.

Aszif Ali Zardari elnök, Sehbaz Saríf miniszterelnök és Mohszin Nakvi belügyminiszter nyilatkozatban ítélték el a támadást, és vértanúként jellemezték a támadásnak áldozatul esett rendőröket. Pakisztán iszlám köztársaságként definiálja magát, a vértanú minősítés az állam vezetőitől így kifejezett megtiszteltetésnek számít, miként az is, hogy az ország vezetői fohászkodtak a hét sebesült tiszt felépüléséért. A hatóságokat pedig arra utasították, hogy azonnal és minél hatékonyabban lépjenek fel a támadók ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik