Nagyvilág

Egy kis fűvel elkaptak egy 31 éves olaszt nyaralás közben, életfogytiglanra ítélték Egyiptomban

Giacomo Passeri / Facebook
Giacomo Passeri / Facebook

A 31 éves Luigi Gicaomo Passerit első fokon életfogytiglani börtönre ítélték kábítószer kereskedelem miatt Egyiptomban, habár családja szerint csak pár gramm marihuánát találtak nála. Az olasz férfit már egy éve fogságban tartják a Kairótól nem messze lévő Badr börtönben, a mostani ítélet szerint legkorábban 25 év múlva szabadulhatna. A testvérei arra hivatkozva kérték az olasz kormány közbenjárását, hogy embertelen és megalázó körülmények között tartják bebörtönözve a pescarai származású, egyébként Londonban élő férfit – írta az il Post.

Passerit tavaly augusztus 23-án vették őrizetbe nyaralás közben azzal, hogy egy kábítószer-kereskedő hálózat tagjaként drogot csempészett az észak-afrikai országba. Családja szerint a vádak alaptalanok, ugyanis csak kis mennyiségű fű volt nála, amit saját használatra tartott magánál. A férfi ügyével a helyi olasz sajtó júliusban is foglalkozott már, miután a testvérei adománygyűjtést szerveztek a per költségeinek fedezésére. A zöld-baloldali szövetség egyik képviselője az olasz parlamentben is felszólalt az ügye mellett.

Letartóztatása óta Passeri egyszer telefonált, amiben elmondta, hogy börtönben van, illetve pár levelet tudott küldeni a testvéreinek. Ezekben arról írt, hogy fizikailag és mentálisan is bántalmazzák, többek között nem volt megfelelő az orvosi ellátás sem, amit az után kapott, hogy megműtötték a vakbelét. A családtagok arról is beszámoltak, hogy az ügyben a meghallgatások hosszú ideig elhúzódtak, mert a vád tanúi nem voltak hajlandóak megjelenni a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik