Nagyvilág

Golyóálló üveggel fogják védeni Trumpot a szabadtéri kampánygyűléseken

Adam Gray/ Getty Images / AFP
Adam Gray/ Getty Images / AFP

Az amerikai titkosszolgálat golyóálló üveggel védi majd Donald Trumpot a szabadtéri kampánygyűléseken. Ez az intézkedés jellemzően csak a hivatalban lévő elnökök és alelnökök védelmezésére van fenntartva. A republikánus elnökjelölt ellen azonban nemrég merényletkísérletet követtek el, és az egyik golyó a füle tövénél találta el.

Trump a pennsylvaniai Butlerben július 13-án történtek óta már csaknem egy tucat választási kampányrendezvényt tartott, de ezek mindegyike zárt térben zajlott, írja a Guradian. Egy nemrégiben a pennsylvaniai Harrisburgban, fedett helyen tartott gyűlésen Trump hiányolta a szabadtéri helyszíneket, és azt mondta, nem akar lemondani róluk.

Az ABC News azt írta, hogy a Secret Service ügynökei három oldalról vennék körbe az üvegpanelekkel Trumpot. Azt még nem tudni, hogy mikor fogják ezt a fajta védelmet alkalmazni először a republikánus elnökjelölt esetében.

A titkosszolgálat egyik tisztviselője elmondta, hogy már elkezdték elhelyezni a golyóálló üvegből készült paneleket országszerte, hogy könnyebb legyen a Trump-gyűlésekre szállítani azokat. Ugyanezt a védelmet Kamala Harris, a demokraták (várható) elnökjelöltjének rendezvényein is használni fogják, ha indokolt.

Az eddigi gyakorlat szerint a golyóálló üvegpaneleket kizárólag a hivatalban lévő elnökök és alelnökeik védelmére használják. 2008 novemberében volt egy kivételes eset, amikor Barack Obama akkor még szenátorként ünnepelte az elnökké választását Chicagóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik