Nagyvilág

Megkéseltek egy zsinagógából távozó zsidó férfit Brooklynban

Lokman Vural Elibol / ANADOLU / Anadolu via AFP
Lokman Vural Elibol / ANADOLU / Anadolu via AFP

Megkéseltek egy zsinagógából távozó zsidó férfit Brooklynban szombat hajnalban – számolt be hétfőn a Daily Mail. A gyanúsított egy 22 éves férfi, akit Vincent Sumpter néven azonosítottak, „Szabad Palesztinát!” felkiáltással távozott a zsinagógától.

Az eset sértettje, a 33 éves Yechiel Dabrowskin kórházba került a támadás után. A zsidó férfi – a lap szerint – azért ment az Egyesült Államokba, hogy vallástudományt tanuljon, és az eset idején hazafelé sétált a péntek esti vacsoráról. A késelés a Crown Heights-i Chábád székház közelében történt, vagyis a sértett annak a szektának a tagja lehet, amelyikhez Magyarországon a Köves Slomó által vezetett neokonzervatív Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) áll a legközelebb.

A késelés szombaton hajnali kettő óra körül történt. A felderítést segítette, hogy a gyanúsítottról felvételt készítettek a térfigyelő kamerák, amint az Eastern Parkway és a Kingston Avenue sarkán közeledett az áldozathoz, és a lap szerint azt kiabálta, hogy

Meg akarsz halni?

A közeli térfigyelő kamerák felvételein látszik, ahogy a férfi rátámad áldozatára, majd megkéseli. A szemtanúk ezután üldözőbe vették a férfit, és a rendőrség kiérkezéséig sikerült feltartóztatniuk. A gyanúsított ellen gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Kiemelt képünk illusztráció, amely idén január 12-én készült a Crown Heights-i Chábád székháznál, vagyis a késelés helyszínének közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik