Nagyvilág

Sétahajóról zuhant a tengerbe egy turista Horvátországban

Holger Leue / Getty Images
Holger Leue / Getty Images

Egy sétahajó fedélzetéről esett a vízbe egy brit turista az Adriai-tengeren – írja a Mirror. A horvát hatóságok átfogó keresést indítottak.

A fiatal turista a Royal Caribbean tengerjárójáról, az Explorer of the Seasről zuhant le augusztus 9-én hajnalban, és azóta nem látták.

Nicole Bullock, egy másik utas elmondta, arra ébredt 3:40 körül, hogy vészjelzés hangzik fel a fedélzeten. „Egész nap az erkélyemről figyeltem a mentési munkálatokat, remélve a pozitív kimenetelben” – írta közösségi oldalán.

Egyelőre nem világos, hogy az eltűnt turista férfi vagy nő, ahogy az sem, hogy miként esett le. Úgy tudni, hogy az Explorer of the Seas hétnapos görögországi és horvátországi úton jár, amely augusztus 3-án kezdődött.

A keresés jelenleg is zajlik a partoktól távol fekvő Jabuka szigetének térségében. 2018-ban egy másik brit turista szintén az Adriai-tengerbe esett sétahajójáról, a 48 éves Kay Longstaffot 10 órányi sodródás után tudták kimenteni.

A nő akkor azt állította, hogy véletlenül zuhant le fedélzetről. A szemtanúk beszámolója alapján ugyanakkor a mellmagasságú korláton lehetetlen lett volna csak úgy átesni, a nő pedig az eset előtt sokat veszekedett férjével, és láthatóan zaklatott volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik