A következő élő közvetítés része Irán hadgyakorlatra hivatkozva a légtere elkerülését tanácsolja a légitársaságoknak

Irán hadgyakorlatra hivatkozva a légtere elkerülését tanácsolja a légitársaságoknak

Fatemeh Bahrami / ANADOLU / Anadolu via AFP
Fatemeh Bahrami / ANADOLU / Anadolu via AFP

Irán azt tanácsolta a légitársaságoknak, hogy „hadgyakorlat” miatt kerüljék el az ország légterét csütörtök hajnalban, közölte az egyiptomi állami al-Kahíra televízió egy egyiptomi hivatalos forrásra hivatkozva. Irán és az ellenállás tengelye szövetség milíciái Iszmail Haníje, a Hamász politikai szárnya vezetőjének teheráni, és Fuad Sukr, a libanoni Hezbollah parancsnokának bejrúti meggyilkolása után megtorlást ígértek Izrael ellen.

„Minden egyiptomi légijárat kerülje a teheráni Repüléstájékoztató Körzet (FIR) átrepülését. [Az irániak] nem fogadnak el olyan repülési tervet, amely ennek a térségnek az átrepülését tartalmazza” – ismertette az iráni tájékoztatást az egyiptomi tisztségviselő, amit elmondása szerint az iráni hatóságok minden légitársaságnak eljuttattak.

Az egyiptomi polgári légiközlekedési minisztérium időközben megerősítette, hogy figyelmeztetést adott ki az egyiptomi légitársaságoknak az iráni légtér elkerülésére teheráni idő szerint augusztus 7-én 11.30-tól 14.30-ig és augusztus 8-án 4.30-tól 7.30-ig (közép európai idő szerint 3-tól 6 óráig.)

Több közel-keleti ország Irán Izrael ellen tavasszal végrehajtott támadása idején is lezárta a légterét.

Kapcsolódó
Izrael levágta a Hamász egyik fejét, kiszámíthatatlan, mivel vág vissza Irán
Izrael likvidálta a Hamász politikai szárnyának vezetőjét, méghozzá Irán fővárosában. Ismét fellángoltak a pusztító regionális háborúról szóló félelmek.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik