Nagyvilág

Elszabadult az erőszak Southportban a hétfői késes támadás után, 39 rendőr megsérült

Roland LLOYD PARRY / AFP
Roland LLOYD PARRY / AFP

Harminckilenc rendőr sérült meg a kedd esti southporti erőszakos cselekmények során, miután a tüntetők üvegpalackokkal és téglákkal dobálták meg a rendőröket, és megtámadtak egy mecsetet, közölte az északnyugati mentőszolgálat.

Hétfőn a Liverpoolhoz közeli, tengerparti üdülővárosban három kisgyerek vesztette életét, miután egy férfi késsel a járókelőkre támadt. Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt, aki 2013 óta él Southportban, még hétfőn elfogták.

A Merseyside-i rendőrség közölte, hogy kedd este egy nagy létszámú csoport verődött össze pár utcára a késes támadás helyszínétől. A zavargók feltehetően a szélsőjobboldali Angol Védelmi Liga tagjai voltak, akik különféle tárgyakkal, köztük téglával dobálták meg a városban található mecsetet, autókat és kukákat gyújtogattak.

A rendőrség közölte azt is, hogy nyolc rendőr súlyosan megsérült. Többen töréseket, zúzódásokat, orrtörést, agyrázkódást, fej- és arcsérüléseket szenvedtek, egy rendőrt pedig eszméletlenre vertek.

Összesen 27 rendőrt kellett kórházba szállítani, 12 rendőrt a helyszínen elláttak. Emellett két rendőrkutya is megsérült.

Southport munkáspárti parlamenti képviselője, Patrick Hurley azt mondta, hogy az erőszakos rendbontókkal szemben a „törvény teljes erejével” kell fellépni.

(The Guardian / BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik