A következő élő közvetítés része Izrael bombatámadást hajtott végre Bejrút külvárosában, Hezbollah-parancsnokot célozhattak

Több mint százötven palesztint ölt meg egy hét alatt Hán Júniszban az izraeli hadsereg

Mahmoud Issa / ANADOLU / Anadolu via AFP
Mahmoud Issa / ANADOLU / Anadolu via AFP

255 palesztint ölt meg és több mint háromszázat megsebesített az izraeli hadsereg Hán Júniszban a nyolc napja tartó offenzívája során – állítja a Hamász médiaszolgálata, amely szerint több mint harminc embert eltűnés miatt keresnek. Az izraeli hadsereg ettől etérő számokat közölt: eszerint több mint százötven palesztin fegyverest öltek meg az egyhetes rajtaütés során, megsemmisítették a fegyveresek alagútjait és fegyvereket foglaltak le.

A Reuters szerint miután az izraeli katonák elvonultak, az emberek gyalogosan és a holmijukat szállító szekerekkel próbáltak visszajutni az otthonaikba, jóllehet sok ház megrongálódott, és volt, amit teljesen leromboltak az izraeli katonák. A Hamász médiaszolgálata szerint több mint háromszáz házat ért találat, és ebből legalább harminc lakott volt a támadáskor.

A Reuters által idézett szemtanúk arról is beszámoltak, hogy az izraeli hadsereg ledózerolta a legnagyobb temetőt Beni Szuhejlában, amely a Hán Júniszi térségen belül az offenzíva fő célpontja volt.

Miközben Hán Júniszban az izraeli hadsereg levonult, ezzel párhuzamosan több ezer embert szólított fel otthona elhagyására Izrael a Gázai övezet középső részén fekvő Al Bureidzsben, és csapásokat mért oda egy újabb offenzíva előkészítéseként.

Orvosok szerint egy izraeli légicsapás megölt tíz palesztint a közeli Al Nuszejrat menekülttáborban. Ők kedden menekültek el az Al Bureidzsben található otthonaikból az izraeli hadsereg felhívása nyomán. Al Bureidzsben egy másik csapás négy embert ölt meg.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik