A következő élő közvetítés része Ukrán reakció a kormányinfón elhangzottakra: „Ukrajna nem zsarolja Magyarországot”

Bevallotta a moszkvai autórobbantás gyanúsítottja, hogy ukrán megbízásból követte el tettét

STR/NurPhoto via Getty Images
STR/NurPhoto via Getty Images

A RIA orosz állami hírügynökség pénteken közzétett egy videofelvételt, amelyen egy orosz állampolgár beismerte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megbízásából robbantotta fel a héten Moszkvában egy katonatiszt gépkocsiját.

Moszkva északi részén, egy parkolóban szerda reggel pokolgép robbant egy Toyota Land Cruiser terepjáróban. Irina Volk, az orosz belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a robbanószerkezetet a vezetőülés alatt rejtették el. A robbanás egybehangzó sajtójelentések szerint a férfi mindkét lábfejét leszakította, a nőt szilánkok sebesítették meg. Mindkettőjüket kórházban ápolják.

A Kommerszant című napilap azt írta szerdán, hogy egy autóba rejtett pokolgép az orosz katonai hírszerzés tisztjét sebesítette meg. Más médiaértesülések szerint a férfi a reguláris hadsereg tisztje volt. Az orosz belügyminisztérium azt közölte, hogy két ember sebesült meg a robbanásban, és büntetőeljárást indítottak az ügyben.

A török hatóságok szerdán közölték, hogy a bodrumi repülőtéren elfogtak egy orosz férfit, akit a támadással gyanúsítanak, és aki tettének elkövetése után elmenekült Moszkvából. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat pénteken jelentette be közleményben, hogy a férfit, Jevgenyij Szerebrjakovot Törökországból Oroszországba szállították, és átadták őt a nyomozóknak. A RIA Novosztyi által közzétett videón Szerebrjakov kijelentette, hogy az ukrán hírszerzés szervezte be őt tavaly, és arra kérték, hogy öljön meg egy tisztet. A férfi azt állította, hogy ukrán megbízója utasítására gyűjtötte össze a pokolgéphez szükséges alkatrészeket, és helyezte el a robbanószerkezetet a meg nem nevezett tiszt gépkocsija alatt. Állítása szerint ukrán állampolgárságot és 10 ezer-20 ezer dollárt ígértek neki, ha elvégzi a feladatot.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik