Nagyvilág

Beyoncé dalával indította be elnökjelölti kampányát Kamala Harris

Brendan Smialowski / AFP
Kamala Harris az Amerikai Tanárszövetség nagygyűlésén mond beszédet Houstonban 2024. július 25-én.
Brendan Smialowski / AFP
Kamala Harris az Amerikai Tanárszövetség nagygyűlésén mond beszédet Houstonban 2024. július 25-én.

Bár formálisan még nem a Demokrata Párt jelöltje Kamala Harris a 2024-es amerikai elnökválasztásra, már megszerezte a pártdelegáltak többségének támogatását, így csütörtökön egy videóval be is indította a kampányát.

A másfél perces film aláfestő zenéje Beyoncé Freedom (Szabadság) című dala, amelyet Harris az elmúlt napokban a beszédei során is használt azt követően, hogy az énekesnő engedélyezte annak használatát.

Harris a videóban arról beszél, hogy a választás igazi kérdése az, hogy milyen országot szeretnének az amerikaiak. Az alelnök szerint vannak, akik olyan országban szeretnének élni – és itt bejátszásokat láthatunk a republikánus elnökjelölt Donald Trumpról és alelnökjelöltjéről, J. D. Vance-ről –, ahol a káosz, a félelem és a gyűlölet uralkodik.

„Mi azonban a szabadságot választjuk” – jelenti ki Harris, majd kifejti, hogy ezalatt például az előrejutás, a fegyveres erőszak és gyermekszegénység nélküli élet, és a testünkről való döntés szabadságát érti, illetve azt, hogy senki sem áll a törvények felett, utalva ismét Trumpra.

Kapcsolódó
Ha Kamala Harris az USA Magyar Pétere, ki a magyar George Clooney?
Médiahiszti léptette le Joe Bident? Mit képvisel Harris, és milyen szerepet vett fel a kampány élére lépve? Első kézből podcast.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik