Nagyvilág

Saját kertjében gázolt el egy nyolcvanéves Trump-szimpatizánst az öngyilkos támadó

Getty Images via AFP
Getty Images via AFP

Elgázolt és súlyosan megsebesített a quadjával Hancockban egy fiatal férfi egy nyolcvanéves embert. Az idős lakó a támadáskor épp egy Donald Trumpot népszerűsítő plakátot helyezett volna ki a saját kertjében. A támadást a rendőrség politikai indíttatásúnak minősítette, de a 22 éves gyanúsítottat kihallgatni már nem tudták, mivel a hatóságok szerint időközben öngyilkos lett.

Mielőtt az idős férfit megtámadta, a gyanúsított a rendőrség szerint két parkoló járművet rongált meg, az egyiknek, amelyen Trump-matrica volt, betörte az ablakát, a másiknak pedig, amelyen a rendőrséget támogató matrica volt, megrongálta a gumiabroncsait.

A nyolcvanéves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, miután a gyanúsított hátulról elütötte.

A rendőrség az esetről úgy szerzett tudomást, hogy hétfőn egy fiatalember felhívta őket, mondván, hogy vallomást akar tenni egy kvaddal elkövetett bűncselekményről, és arra kérte a rendőröket, hogy menjenek érte. Amikor azonban a házhoz értek, a fiatalembert lőtt sebbel holtan találták. A gyanú szerin önkezűleg vetett véget az életének.

Az ámokfutás azért kelthet különös figyelmet, mert több mint egy hete egy húszéves éves merénylő Donald Trump republikánus elnökjelöltet próbálta meggyilkolni egy pennsylvaniai politikai gyűlésen.

Hónapokkal az amerikai elnökválasztás előtt egyre több példa akad hasonló erőszakos bűncselekményekre. A hatvanezer fős floridai Jupiterben a rendőrség múlt pénteken azért vett őrizetbe egy a 68 éves férfit, mert online fenyegetéseket intézett Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance ohiói szenátor, valamint családjaik ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik