A következő élő közvetítés része Ukrán főparancsnok: Felszerelésben két-háromszoros túlerő van az oroszoknál

Kocsiba rejtett bomba robbant Moszkvában, egy GRU-tiszt lábát szakította le

JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP
JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP

Autóba rejtett bomba sebesítette meg szerdán Moszkva északi részén az orosz katonai hírszerzés egyik tisztjét – jelentette a Kommerszant című lap a Reuters hírszemléje szerint. A hírügynökség – mint írták – a jelentés valóságtartalmát egyelőre nem tudta ellenőrizni.

Az orosz belügyminisztérium mindenesetre közölte, hogy az ismeretlen szerkezet detonációja által okozott robbanásban, két ember megsérült, és büntetőeljárást indítottak.

Az orosz média jelentése szerint a robbanás egy Toyota Land Cruisert szaggatott szét rögtön azután, hogy a tiszt egy ismeretlen nővel együtt beszállt a járműbe. Az orosz médiában az állítólagos robbanásról felvételeket is bemutattak. A Kommerszant azt írta, hogy a sérült férfi az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek főparancsnokságán, azon belül is a GRU főhadiszállásán szolgált. A Baza, melynek vannak forrásai az orosz szolgálatoknál, szintén azt írta, hogy a sérült férfi a GRU tisztje volt.

A TASZSZ állami hírügynökség azt közölte, hogy a robbanásban egy tiszt és a felesége sérült meg. A férfi lábát a TASZSZ szerint lerobbantották, a merényletkísérletben öt másik gépkocsi is károkat szenvedett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik