A következő élő közvetítés része Elon Musk műholdja szolgáltat internetet egy kórháznak a Gázai övezetben

Elon Musk műholdja szolgáltat internetet egy gázai kórháznak

Marc Piasecki / Contributor / Getty Images
Marc Piasecki / Contributor / Getty Images

Egy gázai kórházban szolgáltat internetet a Starlink az Egyesült Arab Emirátusok és Izrael támogatásával – közölte Elon Musk milliárdos, a SpaceX vezérigazgatója a közösségi platformján.

Abdullah bin Zayed Al Nahyan sejk, az emirátusok külügyminisztere köszönetet mondott a milliárdosnak, amiért támogatást nyújt az arab ország kórházának működtetéséhez a Gázai övezetben. A Rafahban található kórházban az izraeli műveletek során számos létesítményt leromboltak, és az intézményben a gyógyszer is kevés. Az internetes hozzáférés biztosítása ugyanakkor nagy segítséget jelent az orvosoknak és ápolóknak a betegellátásban.

„A nagysebességű internet lehetővé tenné a potenciálisan életmentő orvosi konzultációkat valós idejű videohívásokon keresztül” – fogalmazta meg kérését még februárban az Egyesült Arab Emírátusok külügyminisztériuma. Az izraeli kormány ezután engedélyt adott a Starlink használatára a Rafahban található kórházban, a szolgáltatás beüzemelésére azonban csak most, öt hónap elteltével került sor.

Gázai lakosok keddi beszámolói szerint az izraeli erők több házat is felrobbantottak az egyiptomi határhoz közeli városban, ahol Izrael szerint a művelet célja a Hamász utolsó zászlóaljainak felszámolása.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik