Nagyvilág

Tűzoltóautóján vitték végső nyughelyére a Trump elleni merényletben elhunyt parancsnokot

Kyle Mazza / ANADOLU / Anadolu via AFP
Kyle Mazza / ANADOLU / Anadolu via AFP

Tűzoltóautók sorfala mellett kísérték utolsó útjára pénteken Corey Comperatore-t, a Donald Trump elleni merényletben életét vesztő egykori tűzoltóparancsnokot Pennsylvania állambeli szülőhelyén, írja az MTI.

Az 52 éves korábbi tűzoltó templomi gyászszertartását szűk családi körben tartották, majd a koporsót tűzoltóautón vitték végső nyughelyére Freeport városában, amit már több mint száz, a körzet tűzoltóságairól érkezett jármű kísért.

Corey Comperatore-t Donald Trump Butlerben tartott választási gyűlésén találta el az a lövedék, amit a merénylő a volt elnöknek és elnökjelöltnek szánt.

A volt tűzoltó republikánus szavazóként vett részt a Butlerben tartott választási gyűlésen és – a beszámolók szerint -, amikor a lövések eldördültek családját testével védte a golyótól, amely eltalálta.

Csütörtökön ezrek gyűltek össze az egykori tűzoltó-parancsnok nyilvános búcsúztatásán egy rendezvényteremnél, hogy leróják kegyeletüket és kifejezzék részvétüket a családnak.

Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióján csütörtökön elmondott beszédében megemlékezett Corey Comparatore-ról, akit hősnek nevezett, és akinek tűzoltó-felszerelését családja eljuttatta Milwaukee-ba, és az ott volt a színpadon a volt elnök beszéde alatt.

A Donald Trump elleni merénylet során két további ember súlyosan megsebesült, akiket válságos állapotban szállítottak kórházba. Az őket ápoló egészségügyi központ (Allegheny Health Network) szóvivője azt közölte, hogy az 57 éves David Dutch és a 74 éves James Copenhaver állapota továbbra is súlyos, de már stabil.

Donald Trump elnökjelölti beszédében bejelentette, hogy az erőszakos cselekményt követő öt napban 6,3 millió dollárt sikerült összegyűjteni a halálos áldozat és a sebesültek családjai javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik