Nagyvilág

Több magyar diák is megsérült egy portugáliai tanulmányúton

Omar Marques / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Omar Marques / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Az Erasmus-program keretében három hetes tanulmányútra utaztak magyar fiatalok, hogy az ottani zöld bor készítéséről tanuljanak, ám végül ehelyett ipari ragasztógéppel sérült dobozokat javíttattak velük. A gép működését senki sem tanította meg nekik, így többen megsérültek – írja az atv.hu.

Amivel én dolgoztam ragasztópisztoly, az különösen furcsa volt, mivel gyorskötözővel volt az aljához rögzítve a vezeték, amiből még ugyanúgy jött ki forró ragasztó. A sérülés után a ragasztó kemikáliáját nem tudjuk, hiába kértük el, a munkaügyi jelentést sem kaptuk meg azzal kapcsolatban, hogy mégis milyen baleset történt ott

– mesélte egy 16 éves, borász technikusnak készülő fiatal az ATV Híradónak. A ragasztópisztoly a diák bal kezén a tenyerét szinte teljesen leégette, amit a fiú elmondása szerint a munkavezetője is látott, de ennek ellenére a baleset utána is dolgoznia kellett. A műszak végén a szálláshelyükről vitette magát kórházba.

A fiú családja próbálta felvenni a kapcsolatot a portugál munkaügyi szervekkel, de nem járt sikerrel.

A család ügyvédje szerint polgári per, illetőleg a büntetőper sem kizárt az ügyben. Utóbbinak az elindításában foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben gondolja megalapozottnak az eljárás megindítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik