A következő élő közvetítés része Trump túlélte a merényletkísérletet, idén szavazhatott volna először a lövöldöző

Megszólalt Donald Trump a lövöldözés után

Rebecca Droke / AFP
Rebecca Droke / AFP

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a pennsylvaniai támadást követően szombaton.

A republikánus elnökjelölt saját közösségi oldalán, a Truth Social-on közzétett nyilatkozatában részvétet nyilvánított az ellene irányuló merényletkísérletben életét vesztett ember családjának, valamint a közönség súlyos sebesülést szenvedett tagja hozzátartozóinak is. Trump egyúttal hihetetlennek minősítette, hogy ilyen cselekmény megtörténhet az Egyesült Államokban. Egyúttal arról is beszámolt, hogy a golyó a jobb fülét érte.

Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor meghallottam süvítést és a lövések hangját, majd azonnal éreztem, ahogy a golyó felszakítja a bőrt

– fogalmazott a korábbi amerikai elnök, hozzátéve, hogy komolyan vérzett.

Donald Trump két fia is reagált a történtekre. Donald Trump Jr. azt közölte, hogy apja jó hangulatban van, de orvosi megfigyelés alatt maradt. Eric Trump pedig úgy fogalmazott, hogy az apja a legkeményebb ember, akivel valaha találkozott.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik