A következő élő közvetítés része Trump túlélte a merényletkísérletet, idén szavazhatott volna először a lövöldöző

Az idei elnökválasztáson szavazhatott volna először a lövöldöző

A fegyveres férfi, aki a hatóságok szerint megkísérelte meggyilkolni Donald Trump volt elnököt, bejegyzett republikánus szavazó volt, aki korábban kis összeggel egy demokrata csoportot is támogatott – írta a CNN.

A 20 éves Thomas Matthew Crooks Pittsburgh külvárosában, Bethel Parkban élt, mintegy 50 kilométerre délre a Trump-gyűlés helyszínétől. A helyi média beszámolója szerint Crooks 2022-ben érettségizett Bethel Park gimnáziumában.

A Pennsylvania szavazói adatbázisában szereplő névnek, életkornak és a Bethel Park-i címének megfelelő listája szerint Crooks republikánusként regisztrált szavazásra. Életkora miatt az idei lett volna az első elnökválasztás, amelyen szavazhatott volna.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint egy Thomas Crooks néven feltüntetett, azonos címmel rendelkező adományozó 2021 januárjában 15 dollárt adott a Progressive Turnout Project nevű demokrata párti politikai akcióbizottságnak.

A CNN szombaton késő este telefonon elérte Crooks apját. Matthew Crooks azt mondta, hogy megpróbálja kitalálni, „mi a fene folyik itt”, és „vár, amíg eléri a hatóságokat”, mielőtt a fiáról beszélne.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik