A következő élő közvetítés része Kreml: Putyin nem üzent semmit Orbánnal Trumpnak

Lezuhant egy lengyel kiképzőrepülőgép

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az észak-lengyelországi Gdynia katonai repülőtere felett végzett gyakorlatozás közben bekövetkezett balesetben életét vesztette egy M-346 Master típusú kiképző repülőgép pilótája – közölték a Lengyel Légierő parancsnokságának pénteki sajtóértekezletén.

Ireneusz Nowak vezérőrnagy, a Lengyel Légierő parancsnoka elmondta: Robert “Killer” Jel őrnagy, a gdyniai repülőszázad parancsnokhelyettese, tapasztalt pilóta nem katapultált, s a gép lezuhanásakor a helyszínen életét vesztette.

Az őrnagy a gdyniai tengerészeti repülődandár megalapításának 30. évfordulója alkalmából szombaton rendezendő ünnepségek előtt gyakorlatozott. A légi katasztrófa miatt a rendezvényt törölték, és felfüggesztették az M-346 Master olasz kiképző repülőgépeken végzett repüléseket.

A baleset körülményeit az illetékes hatóságok vizsgálják. Leszámítva a kánikulát, az időjárási viszonyok jók voltak, ezért a pilóta teljes körű műrepülési gyakorlatot végzett – közölte Nowak vezérőrnagy. A korszerű biztonsági berendezéssel felszerelt gépet a lengyel hadsereg 2022-ben állította hadrendbe.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik