A következő élő közvetítés része Iskolát ért rakétatámadás Gázában, legalább 29 halott

Állítólagos szíriai célpontokat támadott Izrael a Golán-fennsíkon

ASHRAF AMRA / ANADOLU / AFP
ASHRAF AMRA / ANADOLU / AFP

Olyan szíriai célpontokra mért csapást szerdán tankokkal és tüzérséggel az izraeli hadsereg amelyek állítása szerint megsértették az 1974-es demilitarizációs megállapodást a Golán-fennsík térségében – közölték.

Az IDF (Izraeli Védelmi Erők) a szíriai hadsereget tartja felelősnek a területén zajló összes tevékenységért, és nem engedi meg, hogy bármilyen kísérletet tegyenek az izraeli szuverenitás megsértésére

– olvasható az izraeli hadsereg közleményében.

Kedden egy izraeli házaspár meghalt egy rakétatámadásban, amelyet az Izrael által megszállt Golán-fennsíkra lőtt ki a Hezbollah. A libanoni fegyveres csoport közlése szerint a támadás megtorlás volt, miután Izrael megölte egy emberüket szíriai területen.

A Hezbollah – mint ismert – azt követően kezdte el lőni Izraelt, hogy szövetségese, a Hamász tavaly október 7-én meglepetésszerű támadást hajtott végre Izrael területén, ami végül is a Gázai övezet elleni háborút eredményezte. Izraeliek és libanoniak tízezrei kényszerültek azóta arra, hogy elhagyják az otthonaikat a két ország közötti határ menti területeken.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik